Cursuri de scufundări începători – Open Water Diver

Cursuri de scufundări pentru începători


Programul de certificare Open Water Diver (SSI) este primul nivel de calificare al scafandrului și este cel mai bun mod de a începe aventurile de scafandru certificat. Prin acest curs îți oferim materiale de specialitate și antrenamentul practic necesar pentru a te scufunda în condiții maxime de siguranță și pregătit pentru orice situație în adâncurile apelor.

În urma absolvirii cursului de scufundări devii scafandru certificat și primești brevetul de scafandru OWD recunoscut la nivel mondial, oferit de cea mai mare organizație de diving SSI (Scuba School International). Acest brevet îți permite să te scufunzi până la adâncimea de 18 metri cu echipament de Scuba Diving propriu sau închiriat de la un centru de scufundări.

Pentru a te înscrie la cursul Open Water Diver SSI (sau Junior Open Water Diver pentru copiii cu vârsta între 10-14 ani), trebuie să ai vârsta minimă de 10 ani, să știi sa înoți și să fii în condiție fizică bună. Nu este necesară experiența anterioară în scuba diving.

Antrenamentul personalizat este combinat cu sesiuni de practică în apă pentru a asigura abilitățile și experiența necesare pentru a deveni cu adevărat confortabil sub apă. 

Milioane de oameni au învățat să facă scufundări și să exploreze minunile lumii acvatice prin acest curs.

Ce vei învăța la acest curs de scufundări?

Cursul Open Water Diver (SSI) este un curs care te va ajuta să înțelegi și să asimilezi cunoștințele teoretice, să reușești să devii confortabil în apă și să efectuezi exercițiile în apă cu ușurință.

Cursul constă din trei module ce se intersectează:

Programul de însușire a teoriei aferente cursului de scufundări

Însușirea teoriei se poate face în sala de clasă, fiind astfel față în față cu instructorul la un curs interactiv unde poți pune întrebări, primi răspunsuri și unde poți afla mai multe informații despre scuba diving decât ce este scris în manual.

Dar totodată primești acces la materialele de instruire on-line în Programul de instruire SSI, astfel incat sa poți învăța teoria în propriul ritm, atunci când este convenabil pentru tine. 

La cursul Open Water Diver SSI

  • Vei învăța din ce este compus echipamentul de scufundări standard SCUBA (Self Contained Underwater Breathing Apparatus).
  • Înveți despre cum să folosești echipamentul scuba de bază, inclusiv masca, snorkel, labe, regulator, vesta de scufundări, butelia și multe altele. Echipamentul poate varia în funcție de temperatura apei.
  • De ce avem nevoie de o vestă compensatoare, dar în același timp și de greutăți care să ne ajute să ne scufundăm. De ce masca de diving acoperă și nasul, și cum să facem să egalizam presiunea aerului din spațiile interne ale organismului cand ne aflăm sub apă. De ce avem nevoie de un costum când ne scufundăm și care este diferența dintre un costum ud și unul uscat.
  • Ce este un regulator, cum funcționează acesta mai exact și de ce instrumente mai avem nevoie pe lângă regulator. De ce în buteliile pentru scufundări avem aer comprimat și nu oxigen.
  • Cum să îți alegi echipamentul și cum să-l ingrijești. Și multe multe altele.
  • Vei învăța despre fizica scufundării.
  • Despre cum se comporta gazele sub acțiunea presiunii apei și despre cum ne influențează ele.  Despre flotabilitate. Despre cum ne sunt afectate simțurile sub apă, în special văzul și auzul. Despre diferitele medii de scufundări.
  • Vei învața despre viața acvatică și despre cum să previi sau să întâmpini o eventuală problemă.
  • Tot de-a lungul cursului vei învăța să folosești tabele de scufundări, ce este acela un computer de scufundări și la ce se folosește.

Programul de scufundări în piscină

În timpul antrenamentelor în piscină, instructorul te va învăța toate abilitățile necesare într-un mediu controlat până când te simți confortabil și gata să mergi în apă deschisă. Aici vei pune în practică pentru prima dată teoria și vei învăța cum funcționează echipamentele, într-un mediu supravegheat de instructor. Vom efectua împreună 6 sesiuni de scufundare în piscină.

Aici vei învăța cum să te miști sub apă fără să atingi fundul sau să ieși la suprafață prin exerciții specifice de flotabilitate.

Ne vom juca cu diverse exerciții, care te vor ajuta pe viitor în expedițiile sub apă, cum ar fi: cum să cureți o mască aburită sub apă, sau cum să scoți regulatorul din gură și să îl poți recupera și pune înapoi în gură, totul în deplină siguranță.

Vei practica asamblarea și dezasamblarea echipamentului precum și tehnicile de spălare, uscare, transport și depozitare a acestuia.

Vei învăța cum să va lestati corespunzător, cum să eliberezi lesturile în caz de urgență pentru a ieși la suprafață în siguranță, cum să reacționezi dacă ai fost neatent și ai rămas fără aer și să apelezi la o sursă alternativă de aer sau să înoți controlat către suprafață.


Programul de scufundări în ape deschise

În timpul scufundărilor de antrenament în apă deschisă, îți vei aplica cunoștințele și vei pune în practică abilitățile dobândite în bazin, dar de data aceasta într-un mediu subacvatic natural, înconjurați de pești, crabi și scoici, sub supravegherea instructorului tău. Pe parcursul cursului Open Water Diver se efectuează patru scufundări în ape deschise. 

În general, această parte practică se organizează în cadrul unui weekend prelungit (de joi pănâ duminică) la un centru de scufundări din Croația, însoțit de instructorii de la centrul nostru de scufundări Master Diving.  

De obicei, în funcție de vreme, primele două scufundări sunt la adâncime mai mică de maxim 6-7 metri, intrarea în apă făcându-se de pe mal, iar ultimele două scufundări se fac de pe barcă în ape mai adânci de maxim până la 18 metri, pentru a vă putea perfecționa exercițiile de flotabilitate și a căpăta încredere în aptitudinile proprii.

Până la sfârșitul acestui curs vei știi cum să planifici și să efectuezi o scufundare împreuna cu un partener (scuba buddy) în depline condiții de siguranță, lăsând astfel loc doar pentru pasiune și bucurie în timpul scufundării.


După ce ai finalizat toate sesiunile de antrenament necesare și scufundările de antrenament în apă deschisă, vei da un examen final care constă din trei etape

  • Examen probă scrisă tip test grilă
  • Examen practică la bazin
  • Examen în apă deschisă

În general, grupele de cursanți sunt de maxim 6 persoane, e bine să ne contactezi din timp atunci cand ești hotărât să explorezi lumea subacvatică.

Standarde de formare

Vârsta minimă:

10 ani

Condiții de participare:

apt să înoate, fără certificări prealabile

Sesiuni teoretice:

6

Sesiuni în piscină:

6

Sesiuni în apă deschisă:

4

Adâncimea maximă de scufundare:

18 m

Durata cursului:

16 - 32 ore

Contactează-ne acum pentru a afla mai multe detalii, cât și data de început a următorului curs!

Share this post